•  انگل‌شناسی
    مدیر گروه
    دکتر مجید پیرستانی

آمار و اطلاعات

.:: دکتری ::.

انگل شناسی پزشکی
معرفی

انگل شناسی علم پرداختن به موجودات زنده‌ای است که برای بدست آوردن غذا، بطور موقت و یا دائم در سطح خارجی یا داخل بدن موجودات زنده دیگر زندگی می‌کنند. این علم همچنین به رابطه این موجودات به میزبانان خود می‌ پردازد. بیماری های انگلی بیماری های مهم عفونی هستند که با وجود اقدامات زیادی که برای مبارزه با آنها در دنیا انجام گرفته است هنوز هم سبب تلفات و زیان های جبران ناپذیری در جامعه بشر هستند. انگل شناسی پزشکی در بین شاخه‌های علوم پزشکی و دانشمندان علوم پزشکی اهمیت زیادی پیدا کرده است.مطالعات دانشمندان و محققین انگل شناسی و توسعه فن آوری های جدید استفاده از علوم بیولوژی، بیوشیمی، ایمنولوژی، اپیدمیولوژی، فارماکولوژی، ژنتیک و بیوتکنولوزی و کاربردآنها در علم انگل شناسی در چند دهه اخیر سبب شناسایی بیشتر موجودات انگلی انسان و نقش و اهمیت آنها در ایجاد عفونت های بیماری های انگلی شده است وپیشرفت های قابل ملاحظه ای در تعیین سویه و گونه انگلهای بیماریزا برای انسان و مخازن حیوانی و در زمینه های اپیدمیولوژی، ایمونولوژی،روشهای تشخیص، درمان و کنترل بیماریهای انگلی انجام گرفنه است پیشرفتهای علمی در زمینه انگل شناسی یزشکی و رشته های مرتبط بیش از پیش سبب نمایان شدن اهمیت بیماریهای انگلی در دنیا و از جمله در ایران شده است و ضرورت ارتقاء آموزش وپژوهش و خدمات تشخیصی و بهداشتی در زمینه های انگل شناسی پزشکی و بیماریهای انگلی و تربیت نیروی انسانی لازم و کافی در سطوح تحصیلات تکمیلی را مشخص می نماید.

مهارت‌های شغلی


رسالت برنامه آموزشی انگل شناسی پزشکی در مقطع دکتری تخصصی، تربیت کارشناسانی جامعه نگر و متخصصینی است که با انجام فعالیت های آموزشی و پژوهشی و خدماتی در جهت ارتقاء علمی این رشته اقدام نمایند و در حل مسائل و مشکلات بیماری های انگلی به منظور حفظ سلامت انسان کوشش کنند.
دانش اموختگان این رشته قادر خواهند بودبا استفاده از جدیدترین دستاوردهای علمی در زمینه انگل شناسی پزشکی و رشته های مرتبط از عهده برنامه های آموزشی، پژوهشی و خدماتی بهداشتی و ازمایشگاهی برآیند و با اطلاعات،مهارت و خلاقیت خود در جهت حل مسائل و مشکلات بیماریهای انگلی در زمینه های شناسائی عوامل انگلی و تشخیص آزمایشگاهی ، پیشگیری و کنترل بیماریهای ناشی از انها اقدام نمایند.
فارغ النتحصیلان در این مقطع می توانند با موسسات اجرائی و خدماتی در تشخیص،مبارزه و کنترل بیماریهای انگلی همکاری کنند.همچنین با گزارش نتایج مطالعات و طرح های انجام گرفته به مدیران اجرائی بمنظور استفاده از آنها در پیشگیری،تشخیص،درمان و کنترل بیماری های انگلی کمک بسیار بزرگی میکنند.
از دیگر فعالیت های فارغ التحصیلان این مقطع، مشارکت در برنامه ریزی و تدوین درس آموزشی رشته انگل شناسی در مقاطع مختلف دانشگاهی ، مشارکت و نظارت برنحوه اجرا و ارزش یابی برنامه های آموزشی انگل شناسی پزشکی در دوره های مختلف آموزشی،سازمان دهی و مدیریت آموزشی و همکاری با متخصصین بالینی و سایر رشته های علوم بالینی و آزمایشگاهی، و تدریس دروس نظری و عملی در دوره های تحصیلات تکمیلی و دکتری عمومی و نظارت درتدریس این دروس دوره های کارشناسی و کاردانی علوم آزمایشگاهی، میباشد.
همچنین در حوزه پژوهشی می توانند با طراحی و هدایت طرحهای تحقیقاتی و شرکت عملی در اجرای آنها و همکاری با دیگر متخصصین و محققین در امور پژوهشی و راه اندازی تکنیک های عملی در شناسایی انگل های بیماریزای انسانی و تشخیص آزمایشگاهی عفونت های انگلی نقش مهمی داشته باشند.


.:: کارشناسی ارشد ::.

انگل شناسی
معرفی

انگل شناسی علم پرداختن به موجودات زنده‌ای است که برای بدست آوردن غذا، بطور موقت و یا دائم در سطح خارجی یا داخل بدن موجودات زنده دیگر زندگی می‌کنند. این علم همچنین به رابطه این موجودات به میزبانان خود می‌ پردازد. بیماری های انگلی بیماری های مهم عفونی هستند که با وجود اقدامات زیادی که برای مبارزه با آنها در دنیا انجام گرفته است هنوز هم سبب تلفات و زیان های جبران ناپذیری در جامعه بشر هستند.
انگل شناسی پزشکی در بین شاخه‌های علوم پزشکی و دانشمندان علوم پزشکی اهمیت زیادی پیدا کرده است.مطالعات دانشمندان و محققین انگل شناسی و توسعه فن آوری های جدید استفاده از علوم بیولوژی، بیوشیمی، ایمنولوژی، اپیدمیولوژی، فارماکولوژی، ژنتیک و بیوتکنولوزی و کاربردآنها در علم انگل شناسی در چند دهه اخیر سبب شناسایی بیشتر موجودات انگلی انسان و نقش و اهمیت آنها در ایجاد عفونت های بیماری های انگلی شده است وپیشرفت های قابل ملاحظه ای در تعیین سویه و گونه انگلهای بیماریزا برای انسان و مخازن حیوانی و در زمینه های اپیدمیولوژی، ایمونولوژی،روشهای تشخیص، درمان و کنترل بیماریهای انگلی انجام گرفنه است پیشرفتهای علمی در زمینه انگل شناسی یزشکی و رشته های مرتبط بیش از پیش سبب نمایان شدن اهمیت بیماریهای انگلی در دنیا و از جمله در ایران شده است و ضرورت ارتقاء آموزش وپژوهش و خدمات تشخیصی و بهداشتی در زمینه های انگل شناسی پزشکی و بیماریهای انگلی و تربیت نیروی انسانی لازم و کافی در سطوح تحصیلات تکمیلی را مشخص می نماید.

مهارت‌های شغلی


دوره کارشناسی ارشد ناپیوسته انگل شناسی پزشکی یکی از دوره های تحصیلات تکمیلی است که طی یک دوره آموزشی نظری، عملی و ازمایشگاهی، انگل های بیماریزا برای انسان را از نظر اهمیت و انتشار، دوره زندگی، راههای انتقال، بیماریزایی،علایم بالینی، روشهای تشخیص آزمایشگاهی، اصول پیشگیری و کنترل،بطور جامع به دانشجویان می اموزد.
رسالت برنامه آموزشی کارشناسی ارشد انگل شناسی پزشکی،تربیت و اماده کردن دانش اموختگانی است که با آموزش مداوم توانایی لازم برای انجام فعالیت های اموزشی، پژوهشی و خدماتی ازمایشگاهی و بهداشتی در حد کارشناسی ارشد را داشته باشند.
دانش اموختگان این رشته در مقطع کارشناسی ارشد، توانایی های لازم را جهت ارائه خدمات در آزمایشگاه های تشخیص طبی وآزمایشگاه های مراکز درمانی و اموزشی را دارند.
همچنین می تواننددر فعالیت های آموزشی و آماده سازی نمونه های آموزشی انگل شناسی پزشکی ، برای دوره های مختلف این رشته و تدریس دروس نظری و عملی انگل شناسی در دوره های کاردانی و کارشناسی و یا کمک در تدریس دروس عملی آزمایشگاهی دوره های دکتری عمومی و تحصیلات تکمیلی مشارکت داشته باشند.
از دیگر فعالیت هایی که فارغ التحصیلان این مقطع می توانند انجام دهند شرکت در فعالیت های پژوهشی وهمکاری در اجرای طرح های تحقیقاتی در زمینه بیماری های انگلی شایع در کشوراست.