متن کامل خبر


 
پذيرش دانشجو در دوره دكتري امسال بسيار مطلوب بود

خلاصه خبر: در نشست شوراي دانشگاه كه بيست و ششم مهرماه در سالن شوراي دانشگاه برگزار شد، گزارشي از وضعيت پذيرش دانشجو در مقطع دكتري در سنوات اخير ارائه شد.

در نشست شوراي دانشگاه كه بيست و ششم مهرماه در سالن شوراي دانشگاه برگزار شد، گزارشي از وضعيت پذيرش دانشجو در مقطع دكتري در سنوات اخير ارائه شد.
در ابتدا حجت الاسلام فلاح رفيع مسئول نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه در سخناني به بيان احاديثي از امام حسين (ع) پرداخت و گفت: توكل، تفويض و رضا سه درجه اي است كه انسان ها نسبت به عبوديت خداوند در امور زندگي خود دارند و توكل مقام پايين تر و رضا مقامي بالاتر دارد. توكل به معناي آن است كه آنچه مي خواهيم به خداوند مي سپاريم و خدا را وكيل خود مي شماريم تا آن خواسته براي ما محقق شود. تفويض يعني هر آنچه خداوند براي ما خير و صلاح مي بيند را از او مي خواهيم و امور خود را به دست او مي دهيم و در مقام رضا يعني قلبا به انتخابي كه خداوند براي ما رقم مي زند راضي و خشنود باشيم.
وي افزود: امام حسين(ع) در كربلا در شرايطي كه با نهايت پستي و رذالت دشمنان خود مواجهه بود فرمودند: خدايا راضي ام به رضاي تو و اين امر نشان از مقام والاي حضرت سيد الشهدا(ع) دارد.
در ادامه دكتر جلالي معاون آموزشي دانشگاه، به ادامه گزارش مقایسه ای پذیرش دانشجویان دانشگاه در سنوات اخیر پرداخت.
وي اظهار داشت: ما تا سال 92 در مقطع دكتري فقط در دوره هاي روزانه پذيرش داشتيم اما از سال 92 پذيرش در دوره هاي شبانه را نيز شروع كرديم و افزايش كمي زيادي داشتيم و 922 دانشجوي دكتري در سال 92 در دانشگاه پذيرش شدند و اين امر سبب تراكم دانشجو و افت كيفيت آموزشي شد كه بر اساس آن تصميم بر آن شد تا با كاهش كميت،‌كيفيت را افزايش دهيم و در سال 94، سيزده درصد كاهش پذيرش دانشجو داشتيم.
وي خاطر نشان كرد: در سال 95 كل دانشجوياني كه از دانشگاههاي گروه 4 (شامل دانشگاه آزاد، پيام نور و غيرانتفاعي) در دوره دكتري دانشگاه پذيرفته شدند كمتر از 10 درصد بوده است، اما اين رقم در دوره كارشناسي ارشد 22 درصد مي باشد كه رقم مطلوبي نيست.
وي افزود: امسال نسبت به 6 سال گذشته بهترين وضعيت پذيرش را در دوره دكتري داشتيم و بسياري از دانشكده ها از فارغ التحصيلان دانشگاههاي رتبه برتر پذيرش داشتند.
وي تاكيد كرد: اميدواريم وزارت علوم با تفويض اختيارات بيشتر به دانشگاه هاي برتر، به آنها اجازه دهد تا در زمينه انتخاب دانشجويان مقطع كارشناسي ارشد خود نيز نقش داشته باشند.
در ادامه دكتر احمدي رييس دانشگاه در سخناني تصريح كرد: يكي از روش هاي مهم و موثر براي اصلاح كيفيت ورودي دانشجويان، بحث A.T.T مي باشد كه در اين روش، آزمون دوره كارشناسي ارشد به صورت نيمه متمركز برگزار مي شود و پس از معرفي 3 برابر ظرفيت داوطلبان پذيرفته شده به دانشگاهها، گروهها با بررسي سوابق آموزشي و پژوهشي داوطلب، دانشجوي شايسته تر را انتخاب مي كنند.
وي ابراز اميدواري كرد: با پيگيري هاي صورت گرفته از سوي دانشگاه و برنامه ريزي هاي وزارت علوم اين روش به صورت اختياري براي دانشگاه ها و گروههايي كه خواستار پذيرش دانشجو به روش فوق مي باشند اجرا شود.


28 مهر 1395 / تعداد نمایش : 2778