مشکلات مرتبط با بودجه در معاونت دانشجویی مشهود تر است

خلاصه خبر: مدیر PMO معاونت دانشجویی طرح معاینات غربالگری سلامت اعضاء هیأت علمی دانشگاه که با هدف ارتقاء سلامت، شناسایی مشکلات و ریسک فاکتورهای بیمارهای قلبی، ریوی، دیابت، فشار خون، سرطان و غیره، توسط مرکز بهداشت انجام شد را بسیار موفقیت آمیز ارزیابی کرد و از پیگیری آن خبر داد و گفت: پرونده سلامت اساتیدی که در طرح غربالگری دچار اختلال در معاینات بالینی، یا مارکرهای آزمایشگاهی بودند و یا ریسک فاکتورهای بیماری های کاردیو اسکولار داشتند در فاز دوم پیگیری می شود.

مدیر PMO معاونت دانشجویی طرح معاینات غربالگری سلامت اعضاء هیأت علمی دانشگاه که با هدف ارتقاء سلامت، شناسایی مشکلات و ریسک فاکتورهای بیمارهای قلبی، ریوی، دیابت، فشار خون، سرطان و غیره، توسط مرکز بهداشت انجام شد را بسیار موفقیت آمیز ارزیابی کرد و از پیگیری آن خبر داد و گفت: پرونده سلامت اساتیدی که در طرح غربالگری دچار اختلال در معاینات بالینی، یا مارکرهای آزمایشگاهی بودند و یا ریسک فاکتورهای بیماری های کاردیو اسکولار داشتند در فاز دوم پیگیری می شود.
دکتر محمد علی رستگار عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی صنایع و سیستم ها، در خصوص طرح های راهبردی معاونت دانشجویی گفت: پایداری اقتصادی دانشگاه، سرآمدی همه جانبه در کیفیت خدمات دانشجویی، برون سپاری خدمات رفاهی دانشجویان، روان سازی و تسهیل فرآیندهای دانشگاه با تأکید بر کاهش بروکراسی و استفاده از سیستم های اتوماسیون، ایجاد و پایش پرونده سلامت جسم و روان اساتید، دانشجویان و کارکنان و تقویت مدیریت تغییر در اجرای طرح تحول ( بسته های موفقیت فراگیر)، روال یا طرح های راهبردی معاونت دانشجویی بودند که در فاز نخست اجرای طرح تحول فعال شدند. در قالب این روال ها، 7 بسته موفقیت طراحی و اجرا شد.
وی در تشریح بسته های موفقیت نیمسال اول PMO دانشجویی اظهار داشت: پانسیون های دانشجویان غیر روزانه در دو بخش خواهران و برادران راه اندازی شد. بسته موفقیت ارائه غذای صنعتی در سلف دانشجویان با هدف ایجاد تنوع غذایی اجرا و به پایان رسید. فاز اول سیستمی کردن تأسیسات خوابگاهی انجام و اختتام آن اعلام شد. در فاز اول مجوز دسترسی به سیستم تنها برای نمایندگان دانشجویان فراهم شد. در مراحل بعدی دسترسی توسعه می یابد و تمام دانشجویان می توانند برای گزارش و یا دنبال کردن کارها از سیستم بهره مند شوند. بسته موفقیت پایش سلامت جسم و روان که در مرحله اول مربوط به پایش سلامت اساتید می شود به پایان رسید. برنامه های گلگشت دانشجویان نیز در راستای روال سرآمدی همه جانبه در کیفیت ارائه خدمات، به عنوان یک بسته بصورت ساختارمند ادامه می یابد. ساخت و تجهیز سالن ورزش بانوان در ضلع جنوب شرقی دانشگاه ( در محل انبار مرکزی سابق) یکی از مهمترین بسته های موفقیت نیمسال نخست بود که معاونت دانشجویی به عنوان کارفرما و دفتر فنی و نظارت بر طرح های عمرانی به عنوان مجری، آن را دنبال می کند. بخشی از کار تا کنون پیش رفته و در نیمسال دوم با جدیت پیگیری می شود.
دکتر رستگار در ادامه به بسته موفقیت فراگیر کار دانشجویی اشاره و تصریح کرد: بسته موفقیت فراگیر کار دانشجویی توسط PMO مرکزی تعریف و در راستای آن اقداماتی صورت گرفت. در مرحله اول مقرر گردید که از تخصص دانشجویان نخبه و دانشجویان علوم پزشکی در بسته های موفقیت تمامی PMO ها استفاده کنیم. به همین منظور و طی جلساتی که با دانشجویان و مدیران PMO معاونت ها برگزار گردید، 40 نفر از آنان جهت همکاری به حوزه های مختلف معرفی شدند.
مدیر PMO معاونت دانشجویی اضافه کرد: طرح کار دانشجویی با هدف استفاده از توانمندی دانشجویان در پیشبرد امور دانشگاه و بسته های موفقیت برنامه ریزی شد. دانشجویان با در اختیار داشتن نیروی جوانی، دانش و خلاقیت می توانند در عرصه های مختلف مورد نیاز دانشگاه قدم گذاشته و مفید باشند. برای بکارگیری این قشر پویا، گام هایی برداشته شد اما ما در اول راه هستیم و در برخی موارد زیرساخت های لازم جهت بهره مندی از خدمات دانشجویان وجود ندارد. برخی از مشکلات به قوانین وزارت علوم یا بنیاد نخبگان بر می گردد اما بخش مهم دیگر مربوط به فرهنگ کار دانشجویی است. در دانشگاه های مطرح دنیا، دانشجویان بسیاری از امور دانشگاه را خودشان انجام می دهند، کار داشتن و کسب مهارت و تجربه در کنار تحصیل از جایگاه مهمی برخوردار است اما در کشور ما فرهنگ کار دانشجویی به این شکل مورد توجه نبوده است بنابراین برای محقق شدن آن به زمان نیاز داریم.
دکتر رستگار روند اجرای طرح تحول را در شش ماه گذشته خوب ارزیابی کرد و گفت: در مورد طرح تحول آنچه بسیار اهمیت دارد، اجرای متدلوژی تغییر است. این حرکتی جدید می باشد که با یک شیب رو به رشد در جریان است. در فاز دوم در تمامی PMO ها ، بسته های موفقیت بیشتری تعریف شده و در موج دوم حامیان بیشتری به اجرای طرح می پیوندند. بیش از 60 تا 70 درصد اساتید و کارکنان برای اجرای برنامه ها با یکدیگر مشارکت خواهند کرد و بدون شک آثار این تغییر به زودی دیده می شود.
وی در خصوص بسته های موفقیت فاز دوم طرح تحول راهبردی توضیح داد: تبدیل خوابگاه های استیجاری به خوابگاه های ملکی، نوسازی خوابگاه های مالکیتی، صنعتی کردن آشپزخانه دانشکده کشاورزی، بازسازی تالار شکرانه، راه اندازی خشکشویی صنعتی، بهینه سازی محوطه خوابگاه ها با توجه به اصول معماری ایرانی- اسلامی، ارتقاء شرایط بهداشتی آشپزخانه پردیس مرکزی برای گرفتن گواهینامه ایزو HACCP ، تجهیز و راه اندازی سالن ورزشی بانوان (فاز دوم)، مجموعه ورزشی دانشکده کشاورزی، برون سپاری استخرها، سیستمی شدن تأسیسات خوابگاهی (فاز دوم) و سیستمی شدن کمیسیون موارد خاص، برخی از بسته های موفقیت مربوط به نیمسال دوم سال تحصیلی 96-95 هستند که در معاونت دانشجویی در حال اجرا و پیگیری می باشند.
دکتر رستگار پیگیری طرح معاینات غربالگری سلامت اعضاء هیأت علمی دانشگاه را که با هدف ارتقاء سلامت و ارزیابی وجود بالقوه مشکلات سلامتی و شناسایی ریسک فاکتورهای بیماری های غیرواگیردار نظیر بیمارهای قلبی، ریوی، دیابت، فشار خون، سرطان و غیره انجام شده بود را یکی از مهمترین بسته های موفقیت نیمسال دوم دانست و گفت: بسته موفقیت پایش سلامت اساتید که در ترم پیش با موفقیت بسیار انجام شد در فاز دوم نیز ادامه می یابد. در مرحله پیگیری معاینات که در فاز دوم انجام می شود، اعضاء هیأت علمی شرکت کننده در طرح که در مرحله مقدماتی به عنوان بیمار شناسایی شدند در مسیر درست درمانی قرار می گیرند. همچنین انجام پروسیجرهای لازم (مانند اکوی قلبی) در خصوص افرادی که برای بیمار های قلبی و عروقی علامت دار بوده اند و مانیتورینگ فشار خون و قند خون در افراد مبتلاپیگیری می شود. کسب اطمینان از مصرف داروهای تجویزی در افرادی که در حین معاینات بیمار شناخته شدند، انجام مشاوره تغذیه برای تغییر سبک زندگی در افرادی که مبتلا به ریسک فاکتور بیماری های غیرواگیردار بوده اند و پیشگیری از بیماری های ناتوان کننده مانند کنسر ها با تشویق به انجام به موقع روش های شناسایی مانند ماموگرافی و یا کلونوسکو پی نیز از دیگر مواردی است که در این مرحله پیگیری می شود.
مدیر PMO معاونت دانشجویی از کمبود بودجه به عنوان مهمترین مشکل که سد راه اجرای به موقع بسته های موفقیت است، نام برد و گفت: به هر حال ما در ابتدای راه هستیم و بودجه بندی مبتنی بر طرح، روال ها و بسته های موفقیت انجام نشده است. طرح تحول در یک ساختار قدیمی کار خود را آغاز کرده اما به هر روی برای رفع مشکلات تدابیری اندیشیده شده است. اگر بودجه 96 و 97 با محوریت طرح تحول بسته شود، روند کارها با سرعت بیشتری دنبال می شود. بطور کلی مسائل و مشکلات مربوط و درگیر با بودجه در معاونت دانشجویی نسبت به سایر معاونت ها مشهود تر بوده است.
وی در پایان تأکید کرد: در حین اجرای برخی بسته ها نظیر ساخت و تجهیز سالن ورزش بانوان به دلیل وجود برخی دستورالعمل ها که از مراجع بالاتر ابلاغ می شود، پیشرفت کار کند می شود. برای اینکه به اهداف خود در زمان مشخص شده برسیم، باید این دست معضلات مرتفع شود تا سرعت پیشرفت برنامه ها گرفته نشده و در کارها تداخل ایجاد نشود.


25 اردیبهشت 1396 / تعداد نمایش : 2998