[ Print ]  [ Close ]

http://adm.modares.ac.ir/index.jsp?siteid=11&pageid=28293&newsview=22535   , 1403/02/19


جلسه دفاع پایان نامه: زهرا مبینی، گروه سیستم های اقتصادی و اجتماعی

ارائه کننده: زهرا مبینی
استاد راهنما: دكتر نسيم نهاوندي
استاد مشاور: دكتر مطهره دهقان چاچكامي
استاد داور داخلي: دكتر امير البدوي
استاد داور خارج از دانشگاه: دكتر صادق دري نوگوراني
نماينده تحصيلات تكميلي: دكتر امير البدوي
تاریخ: 1402/12/15             
ساعت: 13:00
مكان: اتاق 351 دانشكده فني و مهندسي

چکیده:
تضمین ایمنی و شفافیت زنجیره‌های تأمین مواد غذایی یک نگرانی حیاتی در دنیای امروز است. زنجیره تأمین مواد غذایی شبکه پیچیده ای از تولیدکنندگان، توزیع کنندگان و خرده فروشان است که در آن ردیابی کارآمد محصولات برای تضمین ایمنی و کیفیت مواد غذایی از اهمیت بالایی برخوردار است. با این حال، روش‌های سنتی ردیابی محصول در زنجیره تأمین مواد غذایی، چالش‌ها و مشکلات بی‌شماری دارند که مانع از شفافیت و یکپارچگی کلی زنجیره تأمین می‌شود. فقدان شفافیت در زمان واقعی یکی از مشکلات اساسی موجود در زنجیره تأمین می‌باشد. این عدم شفافیت می‌تواند منجر به ناکارآمدی، افزایش هزینه‌های عملیاتی و تأخیر در پاسخگویی به مسائل شود. روش‌های ردیابی سنتی اغلب به سوابق مبتنی بر پایگاه‌های اطلاعاتی متمرکز تکیه می‌کنند که نمی‌توانند دید فوری و جامعی از وضعیت و مکان محصولات غذایی برای ذینفعان فراهم کنند. همچنین اغلب برای ارائه سریع اطلاعات دقیق ردیابی مشکل دارند. تأخیر در شناسایی محصولات آسیب دیده و اطلاع رسانی به مصرف کنندگان می‌تواند خطرات سلامت و ایمنی عمومی را تشدید کند و اعتماد مصرف کننده را از بین ببرد. این پژوهش با معرفی یک سیستم ردیابی محصول مبتنی بر زنجیره بلوکی که به طور خاص برای زنجیره تأمین مواد غذایی طراحی شده است، راه حلی برای مقابله با این چالش‌ها ارائه می‌دهد. در این پژوهش از رویکرد علم طراحی استفاده کرده و با استفاده از نظر متخصصان به ارزیابی آن می‌پردازیم. این سیستم با بهره‌گیری از قابلیت‌‌های فناوری زنجیره بلوکی، قصد دارد روش ردیابی و تأیید محصولات غذایی را بهبود دهد. همچنین، با طراحی قراردادهای هوشمند و با بهره گیری از زبان سالیدتی در راستای دستیابی به اهداف پژوهش گام برداشته است. قراردادهای هوشمند بر بستر برخط ریمیکس پیاده سازی شدند و پروتکل‌های مقاوم در برابر دستکاری ارائه می‌کند که جنبه‌های مختلف ردیابی محصول را خودکار می‌کند. نتایج حاکی از آن است که سیستم پیشنهادی می‌تواند تأثیر بسزایی در ردیابی فعالیت‌ها و داده‌ها داشته و در بهبود کیفیت محصولات غذایی اثر گذار باشد. همچنین سیستم پیشنهادی در تأمین اعتماد ذینفعان به طور مؤثر عمل می‌کند و با توجه به ماهیت سیستم نحوه دسترسی به اطلاعات مناسب است.


08:37 - يکشنبه 13 اسفند 1402    /    شماره خبر : 22535    /    تعداد نمايش خبر : 64